Spawn coords reset

Discussion in 'Help' started by Matthew, Apr 16, 2017.

  1. Matthew

    Matthew Baby Zombie

    Messages:
    167
    GitHub:
    matthww
    Hello

    So for some reason my spawn point keeps resetting to the coords: 256, 70, 256

    I tried to use a plugin to set the spawn, used the default commands, and used a NBT editor.
    Neither of them seem to be working because it keeps resetting to the points above.

    Anyone knows how to fix this?
     
  2. Muqsit

    Muqsit Chicken

    Messages:
    1,548
    GitHub:
    muqsit
    In your pocketmine.yml file, change level-settings.default-format to anvil if it is set to pmanvil.
     
  3. Matthew

    Matthew Baby Zombie

    Messages:
    167
    GitHub:
    matthww
    It's set to Anvil
     
  4. Muqsit

    Muqsit Chicken

    Messages:
    1,548
    GitHub:
    muqsit
    Can you send a screenshot of your world's /region directory contents?
     
  5. Martti16

    Martti16 Spider

    Messages:
    14
    GitHub:
    Marttinek
    Another folder name with map than in level.dat
     
  6. Matthew

    Matthew Baby Zombie

    Messages:
    167
    GitHub:
    matthww
    They are all .mca

    screenshot:
    upload_2017-4-16_12-32-5.png
     
  7. Muqsit

    Muqsit Chicken

    Messages:
    1,548
    GitHub:
    muqsit
    Change level-settings.default-format to pmanvil. Yes, pmanvil.
     
  8. Matthew

    Matthew Baby Zombie

    Messages:
    167
    GitHub:
    matthww
    Alright

    Backing up everything first
     
  9. Matthew

    Matthew Baby Zombie

    Messages:
    167
    GitHub:
    matthww
  10. Muqsit

    Muqsit Chicken

    Messages:
    1,548
    GitHub:
    muqsit
    Change it back to anvil then. This is so weird, I have mine set to pmanvil in pocketmine.yml, and the server generates .mca files
    I had the same problem as you a few weeks ago and that^ solved it. Try moving/removing all non .mca files from the region folder.
     
  11. Matthew

    Matthew Baby Zombie

    Messages:
    167
    GitHub:
    matthww
    It's regenerating the world?? But when I join all the builds are still there
     
  12. Matthew

    Matthew Baby Zombie

    Messages:
    167
    GitHub:
    matthww
    I tried deleting the level.dat didn't work either
     
  13. kaleb418

    kaleb418 Spider Jockey

    Messages:
    29
    GitHub:
    kaleb418
    I've noticed this issue as well - possibly the player's own spawn coordinates are interfering with the default spawn coordinates? Try setting the spawn point, then log in with a new player profile, see if it spawns in the correct location.
     
  14. Matthew

    Matthew Baby Zombie

    Messages:
    167
    GitHub:
    matthww
    That's not the problem I've already tried this.
     
  15. Matthew

    Matthew Baby Zombie

    Messages:
    167
    GitHub:
    matthww
    The spawn coords in the "level.dat" just reset back to the point: 256, 70, 256
     
  16. kaleb418

    kaleb418 Spider Jockey

    Messages:
    29
    GitHub:
    kaleb418
    Hm. As a temporary solution, I just have my plugin teleport the players on PlayerJoinEvent.
     
  17. Matthew

    Matthew Baby Zombie

    Messages:
    167
    GitHub:
    matthww
    I already made a temp solution. But I still want to know how to fix this and now I'm seeing another person is also having this issues (@Kyd)
     
  18. Kyd

    Kyd Zombie Pigman

    Messages:
    678
    GitHub:
    boi1216
  19. Matthew

    Matthew Baby Zombie

    Messages:
    167
    GitHub:
    matthww
  20. MalakasPlayzMC

    MalakasPlayzMC Spider Jockey

    Messages:
    37
    Go to the coordinates you want and do /setworldspawn
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.